Időpont
18:00-18:50, 19:00-19:50
Tudományterület:
Természettudományok
Szervező:
Nyugat-magyarországi Egyetem
Cím:
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 15-17. (C épület: IV. előadó) - Térkép
A konyhánk számos kémia kísérlet számára nyújt hátteret.
Az előadás során konyhai alapanyagok és eszközök felhasználásával
kivitelezhető, és akár otthon is végrehajtható látványos kísérletek
során bepillantást nyerünk a színek varázslatos világába. Megtudhatjuk
többek azt, hogy miért barnul meg a banán a hűtőszekrényben, miért
színtelenedik el a tea néhány csepp citromlé hatására, hogyan használhatók
egyes gyümölcslevek a savasság/lúgosság mérésére, mi módon távolítható el
ruhánkból a gyümölcsfolt, és hogyan készítsünk otthon, házilag
folyadékkromatográfot? A hallgatóknak az előadás folyamán lehetőségük nyílik
arra is, hogy interaktív módon a bekapcsolódhassanak a kísérletekbe.
Főszereplő(k):
Dr. Ajtony Zsolt